Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

14 inloggade spelare

Bygga i naturen

I Kottcrafts natur så går det att bygga helt fritt. Även om det till en början kan kännas som en bra idé, så finns det en hel del nackdelar med att bygga i naturen. Bygger du, eller har byggt något du bryr dig om i naturen, så är det bra att läsa dessa 3 punkter, för att förstå vad som gäller.

1. Det du har byggt i naturen är helt oskyddat, och det är inte svårt för någon annan att förstöra det du har kämpat med. Med det sagt så är det absolut förbjudet att förstöra andras byggnader i naturen, men det har visat sig inte räcka med en regel, för det sker ändå. Ibland tar vi fast de som förstör, men vi lyckas inte ta fast alla. Är det så att du har fått något förstört, så har du inte heller någon rättighet att kräva ersättning för något av det som förstörts. Utan bygger du utan skydd i naturen, får du själv ta ansvar för att laga det som förstörs.

2. Har du byggt precis brevid en stad, så att ditt bygge i naturen är i vägen för en stads utbyggnad, så kan staten besluta att riva ditt hus, och arkivera alla dina tillgångar, för att staden ska kunna fortsätta expandera. Viktigt att notera är att du som borgmästare aldrig får riva ett bygge precis intill din stad, utan detta utförs alltid av moderatorer eller administratörer.

3. Bygger du i naturen, och sedan planerar att skapa en stad, eller köpa en utpost, så är det viktigt att du först kollar så att det inte finns några städer i närheten. Som standard kan du köpa mark som närmast 600 block från en annan stads yttre gräns, och 1000 block från en annans stads spawn. Så vill du vara garanterad att du kan köpa marken, så ska det inte finnas någon annan stad i närheten när du skriver /city near.

Slutsats: Bygger du i naturen finns det inget skydd, och vi kan inte garantera att ditt hus inte rivs eller förstörs. Därför rekommenderar vi att man bygger i städer och om olyckan skulle vara framme, så är möjligheterna goda till att du får en bra kompensation på det som stulits, eller förstörts. Notera dock att vi inte lagar något som har förstörts, men vi kan kompensera med föremål som har försvunnit.