Logga in

Använd samma inloggningsuppgifter här som när du loggar in i Minecraft. Glömt lösenordet?

Du kan även skriva /login inne på servern.

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används på hemsidan

Logga in

En stor del av Kottcrafts aktivitet sker här på hemsidan, främst genom forumet och supporten. I forumet kan man diskutera olika ämnen med andra spelare medan man i supporten bland annat kan anmäla regelbrott och få hjälp med att lösa problem. För att skriva på hemsidan behöver man vara inloggad med sitt Minecraft-konto. Det finns två sätt att logga in och det spelar ingen roll vilket sätt man använder.

Logga in via servern

För att logga in via servern skriver man /login i chatten. En klickbar text kommer upp och när man klickar på den omdirigeras man till en länk som leder till att man blir inloggad på hemsidan. Detta alternativ är tillgängligt även om man är bannlyst och fängslad, trots att de flesta andra kommandon inte går att använda.

Logga in via hemsidan

För att logga in via hemsidan klickar man på Logga in i menyn. I rutorna för e-postadress och lösenord fyller man i samma inloggningsuppgifter som man använder för sitt Minecraft-konto i själva Minecraft. Uppgifterna kontrolleras sedan mot Mojang och om de är korrekta blir man inloggad. De uppgifter som angivits sparas inte i Kottcrafts system, utan raderas så fort kontrollen mot Mojang har slutförts. Anledningen till varför man uppmanas fylla i inloggningsuppgifterna till sitt Mojang-konto är för att vi ska kunna veta vilken spelarprofil man ska loggas in på.