Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

Logga in

En stor del av Kottcrafts aktivitet sker här på hemsidan, främst genom forumet och supporten. I forumet kan man diskutera olika ämnen med andra spelare medan man i supporten bland annat kan anmäla regelbrott och få hjälp med att lösa problem. För att skriva på hemsidan behöver man vara inloggad med sitt Minecraft-konto.

Logga in via servern

För att logga in via servern skriver man /login i chatten. En klickbar text kommer upp och när man klickar på den omdirigeras man till en länk som leder till att man blir inloggad på hemsidan. Detta alternativ är tillgängligt även om man är bannlyst och fängslad, trots att de flesta andra kommandon inte går att använda.

Logga in via kod

Om du redan är inloggad på hemsidan i en webbläsare och vill logga in i en annan kan du göra det genom att skapa en inloggningskod. Det är en fyrsiffrig kod som fungerar i tre minuter efter att den har genererats, och med den kan du logga in på ditt konto på hemsidan från exempelvis en mobiltelefon.

För att skapa en inloggningskod, klicka på Min profil i menyn här på hemsidan och sedan på Kontouppgifter i menyn. Längst ned på den sidan kan du generera en inloggningskod. För att använda din inloggningskod, öppna Kottcrafts hemsida på en webbläsare där du inte är inloggad och klicka på Logga in i menyn. Följ sedan instruktionerna för att använda en inloggningskod.

Tänk på att vem som helst som har din inloggningskod kan komma åt ditt konto! Det är därför väldigt viktigt att du inte delar med dig av din inloggningskod.