Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

Skapa en skyltaffär

Observera! Den här guiden finns även som ett videoklipp.

Material

Att sälja saker genom affärer är ett smidigt sätt att bli av med sådant man inte behöver och samtidigt tjäna minemynt på det. För att skapa en affär behövs fyra saker:

  • En kista
  • En bit rödsten
  • En skylt
  • Något att sälja

För att göra det hela enkelt tar vi här ett exempel där vi skapar en affär som säljer diamanter för 250 minemynt styck, och där affärens totala lager är 64 diamanter (en stack).

Steg 1: Placera ut kistan

Börja med att placera ut kistan någonstans på en tomt du äger. Kistan måste vara låst för att den ska kunna kopplas till en skylt, vilket den blir av sig självt vid när du placerar den. Det du sedan behöver göra är att lägga det föremål som du vill sälja i kistan, i det här exemplet en diamant. Lägg alltså en diamant i kistan, så att du har 63 kvar i ditt inventory och endast en i din kista.

Steg 2: Placera ut skylten

Placera nu ut skylten där du vill att folk ska kunna handla. Skylten behöver inte vara bredvid kistan, utan den kan vara några block bort (max 48 block X/Z ,valfri Y), om man vill. På skyltens fyra rader skriver du:

  1. KÖP
  2. valfri text
  3. valfri text
  4. 250

...för att skapa en affär där kunderna kan köpa saker för 250 minemynt. I stället för "valfri text" kan du skriva något om vad affären säljer, till exempel "Eminenta diamanter till bra pris".

Steg 3: Koppla samman skylten med kistan

För att koppla samman skylten med kistan ser du nu till att ha rödsten i handen. När du har det, högerklicka en gång på skylten och sedan en gång på kistan.

Steg 4: Fyll på lagret

Om allt gick rätt till ska du nu har en affär som säljer en diamant för 250 minemynt. Du kan då fylla på affärens lager genom att lägga de resterande 63 diamanterna i kistan.