Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

13 inloggade spelare

Statens affärer – Gallerian

Utöver att handla med andra spelare, antingen direkt eller genom skyltaffärer, kan man handla med staten. Staten har en uppsättning med skyltaffärer i Gallerian, en centralt belägen byggnad i Teleborg (tidigare Kiselsta). Precis som namnet antyder är det en galleria, lagom fylld med skyltaffärer för bland annat material, mineraler och verktyg.

Det enklaste sättet för att ta sej till Gallerian är att åka tåg till stationen Gallerian eller använda sig av dess teleporteringspunkt /go gallerian.

Fördelar

Det finns en del fördelar med att handla från staten.

  • Lagret tar aldrig slut. Så länge du har tillräckligt med minemynt och plats i ditt inventory kan du köpa hur så mycket av något som du önskar.
  • Det finns ingen gräns på hur mycket du kan sälja. Vill du sälja något till staten (som staten köper in) behöver du inte oroa dej för att skyltaffären nekar dej på grund av att lagret har blivit fullt eller pengarna har tagit slut.
  • Affärerna är centraliserade. I stort sett alla statliga affärer finns inom samma, avgränsade område i Teleborg och i Kiselsta.

Nackdelar

För att det ska råda någorlunda balans mot de fantastiska fördelarna i föregående avsnitt finns det några nackdelar med statens skyltaffärer.

  • Att köpa saker är ofta dyrt. I jämförelse med skyltaffärer som ägs av spelare är affärerna i Gallerian ofta väldigt dyra.
  • Att sälja saker ger dåligt betalt. Precis som att det är dyrt att köpa saker från staten får man inte heller så mycket minemynt av att sälja saker till staten.

Anledningen till den smått skrämmande prissättningen är att vi vill uppmuntra till handel mellan spelare. Om det finns en spelare som säljer det man vill köpa är det bättre att man köper från den spelaren i stället för att gå till en statlig affär och köper det där.