Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

Varnad för flygfusk

Servermjukvaran har en inbyggd funktion som kan upptäcka vissa fall av flygfusk. På många andra servrar kan man bli utkastad med meddelandet Flying is not enabled on this server, vilket är serverns sätt att tala om att man förmodligen använde otillåtna flygfusk. Systemet som försöker upptäcka om man flyger är utvecklat av Mojang och alltså något vi på Kottcraft inte påverkar. Enda skillnaden mot många andra servrar är att vi har bytt ut standardmeddelandet mot det här:

Det verkar som om att du flög. Om det är så att du fuskar råder vi dig att omedelbart sluta med det. Tack!

Meddelandets natur gör att en del uppfattar det som att man fick en varning. Eftersom servern kan tro att man flyger när man i själva verket har en svajig internetanslutning händer det ibland att spelare protesterar för att de har fått varningar trots att de inte har flugit. Att flygfusksystemet inte är perfekt är något vi är medvetna om, och det är därför det står att "det verkar som om att du flög" – servern hävdar inte att man flög, utan bara att det verkade som det.

Osäkerheten i systemet innebär vidare att sådana meddelanden inte sparas. Har man blivit utkastad från servern på grund av flygfusksystemet kommer man alltså inte se det meddelandet i varningshistoriken under Min profil, just eftersom det faktiskt inte är en varning. Får man en varning är det för att man har begått ett regelbrott. Blir man utkastad för att servern tror att man har använt flygfusk kan det vara så att man har begått ett regelbrott, men det måste inte vara så. Eftersom regelbrott måste gå att ställa bortom allt rimligt tvivel, vilket serverns flygfusksystem inte kan göra, räknas inte sådana utkastningar som varningar.