Logga in

Använd samma inloggningsuppgifter här som när du loggar in i Minecraft. Glömt lösenordet?

Du kan även skriva /login inne på servern.

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används på hemsidan

20 inloggade spelare

Byggnader

En sida som ger mer information om reglerna i avsnittet för byggnader och andra konstruktioner.

4.1 Skadegörelse

Om man förstör mark precis utanför en stad kan även detta ses som skadegörelse.

Undantag är smala pelare av lågt värde. Exempelvis en pelare av jord, kullersten eller sand

Ersättning vid skadegörelse i naturen.  Har skadan gjorts på oskyddad mark så kan ägaren inte förvänta sig att få ut någon ersättning.

4.2 Olaga ingenjörsarbete

Farmer med stegar/klätterväxter: Att använda stegar/klätterväxter vid kanter i farmer för att hindra att ungå entity-cramming är förbjudet. 

Max antal tillåtna hoppers:  Totalt får det finnas  300 st hoppers inom en radie på 100 block. Det är inte kopplat till per spelare utan en yta.

Nedervårtsfarm:
Det är okej att skörda alla nedervårtorna i en farm samtidigt med hjälp av vattenhinkar i en dispenser som aktiveras med en spak eller en knapp.

Järnfarm:
 Fungerar ej på servern på grund av att villagers inte förökar sig.

Guldfarm: Får byggas, men max 8820 portalblock får användas per farm(Exempelvis 20 st 23x23 stora obsidianportaler). Två farmer får inte ligga så pass nära varandra att de kan aktiveras samtidigt av bara en spelare.

Guardianfarm: Får byggas. Men golvet får inte bestå av enbart hoppers, och guardians måste dö direkt. Det är inte okej att samla upp dem till en jättestor hög.

Sköldpaddsfarmer: Finner moderatorer en farm/ett område som inte följer regeln (10 st inom en 16x16 blocks område) så kommer farmen att rivas och ägaren får ingen ersättning. Om området är större så ska sköldpaddorna kunna röra sig fritt inom området.

4.4 Olaga penningverksamhet

Ränta är ett begrepp som kan vara klurigt att förstå, speciellt om man är yngre.  Vi kan enkelt säga att det finns två typer av ränta. Nominell ränta och ränta i form av en uppläggningsavgift. Nominell ränta är förbjudet, medans en uppläggningsavgift är tillåten. De olika typerna förklaras mer här under, och exempel på vad som är tillåtet och inte finns i slutet.

Nominell ränta: Det är en avgift som betalas med ett jämnt intervall. Vanligtvis är det en procentuell summa av det resterande lånet som betalas varje gång. Nackdelen med den här typen av ränta är att det är oklart hur mycket man måste betala tillbaka, då kostnaden för lånet ökar med tiden. Eftersom det kan vara svårt för alla att förstå, så har vi valt att förbjuda det helt.

Uppläggningsavgift:  Det är en fast engångskostnad för lånet. Den totala summan som återbetalas för lånet kommer därmed inte att förändras med tiden. Det är viktigt att uppläggningsavgiften inte är oskäligt hög.

Exempel på vad som inte är okej:
   - Du får låna min pickaxe, och så får du betala 100mm extra för varje dag som går tills dess att jag får tillbaka den.
   - Du får låna 1000mm om du betalar tillbaka samma belopp med 100% ränta på daglig basis.

Exempel på vad som är okej:
   - Du får låna min pickaxe, om du betalar mig 100mm och lämnar tillbaka den inom en månad.
   - Du kan få låna 1000mm, om du ger mig 1200mm inom en vecka.

4.5 Olaga flygmaskiner

Det är endast tillåtet att bygga maskiner (flygmaskiner) i kontrollerade former om de följer vissa kriterier:

- Maskinen ska ha stopblock i form av obsidian eller ugn vid både start och stop.
- Maskinen får endast byggas på stadsmark och på en för maskinen avsedd tomt.
- Hela maskinens färdväg ska vara överskådlig för spelaren (man måste alltså kunna se hela vägen emellan start och stop).
- Maskinen får inte kunna förändra sin egen flygriktning, inte heller ha förmågan att göra så med spelares inblandning via t.ex ett knapptryck.

Moderatorer har när som helst rätt att ta sönder en maskin som de anser kan utgöra ett hot mot någon byggnad på servern eller på andra sätt går emot ovan riktlinjer. Moderatorn har heller ingen skyldighet att ge tillbaka material från en maskin som anses bryta mot regeln.