Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

15 inloggade spelare

Överklaga eller ifrågasätta straff

Trots att moderatorerna efter bästa förmåga gör samlade bedömningar när det kommer till utdelning av straff förekommer det ibland att det blir fel. Av den anledningen har man som straffad spelare rätt att, en gång per straff, överklaga eller ifrågasätta sitt straff. Det kan man göra om man anser att man har blivit oskyldigt dömd eller om man tycker att man har blivit straffad för hårt.

Överklagningar hanteras bara om de skickas till supporten här på hemsidan och hanteras i regel av den moderator som utfärdade straffet. Om man överklagar ett straff är det viktigt att man

  • talar sanning,
  • berättar vad i straffet man tycker är felaktigt,
  • presenterar ett önskemål för hur man tycker att straffet bör ändras, och
  • argumenterar för varför man tycker att straffet är felakigt.

Bara för att man överklagar ett straff innebär det inte per automatik att det blir någon förändring. Moderatorn som handlägger en överklagan tittar på det inträffade en gång till och undersöker om det kunde ha hanterats på något annat sätt. Undersökningen grundar sig i vad den överklagande spelaren har lagt fram för argument och önskemål, så det är viktigt att supportärendet med överklagan är tydligt, korrekt och heltäckande. Ett seriöst och konstruktivt skrivet inlägg med mycket information ökar därför chansen att få straffet ändrat.

Saker att tänka på

Det finns några saker som är bra att tänka på när man överklagar ett straff.

  • Moderatorn som straffade dig gjorde det för att du begick ett regelbrott, och inte av personliga skäl. Var konstruktiv och använd ett vårdat språk i din överklagan.
  • Om en överklagan är oläsbar, ofullständig eller substanslös kan den nekas utan att något görs.
  • Ett straff kan bara överklagas en gång. Missbruka inte chansen om du blir straffad och tar den.
  • Det är inte omöjligt att ett straff kan bli hårdare efter en överklagan, om moderatorn som hanterar det finner nya omständigheter som gör att ett hårdare straff kan delas ut.