Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

14 inloggade spelare

Välkommen till Kottcraft och biblioteket!

Välkommen hit, om det är första gången du besöker oss. Annars välkommen tillbaka och till våra nya sidor för att kunna informera om hur servern och livet på Kottcraft fungerar. Biblioteket består av en uppsättning sidor med information och hjälp om det mesta som har med servern att göra. Här finns det otroligt mycket information och det finns egentligen inga krav på att man ska kunna allt eller att man måste läsa igenom allt. Däremot är detta en bra plats att vända sig till om man undrar något om hur servern fungerar eller om man vill upptäcka de möjligheter som finns.

Eftersom det finns väldigt mycket information här i biblioteket har vi några rekommendationer till dig som är ny på Kottcraft. Det är sidor som kan vara bra att ha läst igenom för att känna till det mest grundläggande, exempelvis våra regler och hur man kan få hjälp via supporten.

För det första: 

Var försiktig med vad du gör och var du går; i stadsvärlden är man skyddad från vissa saker i städer, medan man i naturen (wild) inte har något särskilt skydd. Om du bygger fel, köper fel eller råkar dö är det inte alltid säkert att vi kan hjälpa dig. Det finns många möjligheter och som spelare får man stor frihet, men det finns även en del risker och man har stort eget ansvar. 

För det andra: 

Var snäll och visa respekt mot andra spelare. Du riskerar att bli utslängd om du bråkar och inte följer reglerna. Det är egentligen inte så svårt, använd bara sunt förnuft!

För det tredje:

Här är fyra sidor vi starkt rekommenderar att du läser. Du hittar dem i innehållsförteckningen till vänster.

  1. Reglerna. Reglerna är det som det mesta vilar på och så har det alltid varit. Kan du dem så minskar risken att du omedvetet gör något fel, och således även att du blir straffad för det. Att hävda att man inte hade läst reglerna eller att man inte visste om att något var ett regelbrott är ingen giltig ursäkt om man skulle bli straffad. Det är precis som om man bryter mot någon lag i verkligheten.

  2. Gå med i en stad. Stadsvärlden på Kottcraft kretsar kring de olika städer som finns på servern. Den här sidan går bland annat igenom vad en stad på Kottcraft är, hur man blir medlem i en stad och vad det innebär att vara medlem i en stad.

  3. Support och hjälp. Om man har någon fråga eller om man skulle vilja anmäla någon spelare förklarar den här sidan på vilka olika sätt man kan göra det.

Ovanstående tips är en bra start och de ska hjälpa de flesta att kunna börja spela på servern. För vissa är detta kanske inga nyheter, men för vissa är det så. Om du upptäcker fel eller otydligheter är vi tacksamma om du kontaktar oss och påpekar det.

Är du en förälder eller vårdnadshavare till ett barn som vill spela på Kottcraft så finns det en egen sida just för er.

Hoppas du stannar och bli en kottcraftare, du också!