Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

14 inloggade spelare

Gå med i en stad

Att gå med i en stad och tillsammans med sina vänner forma sitt hem är själva hjärtat på Kottcraft. Det går visserligen bra att bygga ute i vildmarken, men eftersom det inte finns någonting som skyddar ens saker där är mycket bättre att gå med i en stad – eller varför inte skapa en egen?

Vilka städer finns det?

Använd kommandot /city list för att se en lista över vilka städer som finns på Kottcraft. Tycker du att det är lite väl många städer kan du använda /city suggest för att få en lista på upp till tre öppna städer, med minst en tomt till salu för ett pris du har råd med.

Att gå med i en stad

Kommandot /city join kan användas för att gå med i maximalt tre stycken städer. Hittar du en stad kan du gå med i den såhär:

/city join namn-på-stad

I vissa fall kan det krävas att man är inbjuden till staden för att kunna gå med i den. Om du vill bli inbjuden i en stad behöver du få en inbjudan från någon i stadsledningen. Medlemmar i stadsledningen är de som är inbjudare, assistenter, vice borgmästare eller borgmästare. För att se vilka dessa är, använd följande kommando:

/city info namn-på-stad

När du får en inbjudan kommer du se det i chatten, och du kan då besvara den med kommandona /city join. Oavsett om du går med i en öppen stad eller besvarar en inbjudan är det alltid gratis att gå med i en stad. Det kan däremot sedan dras pengar i skatt eller kosta att skaffa en tomt.

Skaffa en tomt

När du har gått med i en stad faller det sig ganska naturligt att det växer fram ett intresse för att skaffa sig en tomt. En tomt utmärker sig genom att den tillhör en stad, och att endast tomtägaren och stadens assister samt borgmästare kan bygga där. Med andra ord är tomter skyddade områden där bara några specifika personer kan bygga och riva.

Hur man hittar lediga tomter varierar från stad till stad, men oftast går det bra att fråga en assistent eller borgmästare i staden, så kan de visa dig en ledig tomt. Att överta en tomt kan vara gratis i vissa fall och kosta i andra fall; det är upp till staden att bestämma. För att överta en ledig tomt använder du kommandot:

/plot buy

Vill du av någon anledning överge din tomt kan du markera den som ledig genom att skriva /plot leave. Observera att detta inte tar bort innehållet på tomten, utan det kommer endast markera den som ledig så att någon annan kan överta den.

Låt vänner bygga på min tomt

När du först köper en tomt är det i regel bara du, stadens borgmästare och stadens assistenter som kan bygga på den. Om du vill låta personer du känner och litar på bygga, och riva, på din tomt måste du lägga till dem i tomtens rättigheter. Såhär lägger du till en person till din tomt:

/plot share spelare

Vill du i framtiden ta bort en vän från din tomt använder du samma kommando en gång till.

Mer information om rättigheter på tomter

Betala skatt till staden

Eftersom det kostar att hålla en stad vid liv är det vanligt att stadens medborgare får vara med och dela på den kostnaden, något som sker via skattesystemet. Det går ut på att alla medborgare varje dag betalar en procentuell andel av sin förmögenhet till stadskassan, så att staden i sin tur kan betala för sina kostnader. Även om det är möjligt för en stad att inte ha någon skatt för medborgarna måste den finansieras på något sätt, vilket medför att de allra flesta städer driver in skatt från sina medborgare. För att se hur mycket skatt en specifik stad tar in kan något av dessa kommandon användas:

/city info namn-på-stad

Mer information om skatter