Logga in

För att logga in, anslut till servern och skriv /login i chatten.

Alternativt, använd en inloggningskod nedan.
Läs mer om inloggningskoder»

För att logga in behöver du godkänna användandet av kakor.
Läs om hur kakor används »

14 inloggade spelare

Information till vårdnadshavare

Kottcraft är, vad vi vill kalla, en snäll, svensk Minecraft-server för spelare i alla åldrar, där den gemensamma nämnaren är att intresset för Minecraft ligger över genomsnittet. På Kottcraft har vi i dag en stadsvärld.

  • Stadsvärlden. I denna värld kan man delta i vårt virtuella samhälle genom att till exempel gå med i en stad, skaffa sig en tomt, sälja block, bygga hus, träffa sina grannar och mycket mer. Det går lika bra att spela själv som att spela tillsammans med sina kompisar, och vi erbjuder väldigt mycket frihet när det kommer till var i världen man får bygga sina skapelser.

Regler för spelare

Som ett led i vår ambition att alla ska trivas på Kottcraft har vi satt upp en del regler (se reglerna på egen sida), som man som spelare måste följa. De bör egentligen inte vara några nyheter, utan det mesta handlar om sunt förnuft. Om du har ett barn som spelar på Kottcraft får ni gärna sätta er ned och gå igenom reglerna, och kanske även diskutera dem. En hel del av reglerna går nämligen att applicera på livet utanför Minecraft, och några regler är grundade i svensk lag.

För att kunna upprätthålla reglerna har vi moderatorer och administratörer. Moderatorerna på Kottcraft är vanliga spelare som genom ideellt arbete på sin fritid har möjlighet att dela ut varningar och bannlysningar. Bryter man mot någon regel får man generellt sett en varning, och vid upprepade gånger kan det bli aktuellt med en bannlysning. Även om bannlysningar kan vara långa – beroende på typ av regelbrott och tidigare straff – är de alltid tidsbestämda. Spelare som har blivit bannlysta har alltid möjlighet att se varför de är bannlysta, och när de är välkomna tillbaka. Det är dessutom möjligt att, en gång per bannlysning, överklaga genom att klicka på Support här på hemsidan. 

Minemynt – servers virtuella valuta

I stadsvärlden cirkulerar mycket kring minemynt, som är stadsvärldens virtuella valuta. Minemynt kan man bland annat tjäna genom att gräva fram block och sälja till andra spelare, eller till "staten". Till skillnad från många andra Minecraft-server är minemynt på Kottcraft en helt virtuell valuta, som inte går att översätta till, köpa eller växla med riktiga pengar. De minemynt man som spelare har tjänat in kan spenderas på en rad olika saker inne på servern, där köp av tomter, skapande av nya städer och handel med andra spelare är några exempel. 

Säkerhet på internet

Hur mycket man än önskar det är inte heller Internet en plats skonad från olämpliga användare. Det finns många där ute med onda aningar, och det gör det angeläget att vara vaksam när man använder Internet, kanske till och med mer än i det verkliga livet. De allra flesta tycker att det är roligare att spela med någon annan, och Kottcraft är inget undantag. Varje dag knyts det nya kontakter, främst mellan barn och ungdomar som tillsammans bygger upp sina drömmars skapelser. Förutom den inbyggda chatten delar man även med sig av sina användarnamn på andra kommunikationsmedia, så som Discord, Skype och Snapchat som är vanliga program våra spelare använder.

Har man ett barn som spelar på Kottcraft, eller egentligen vilken annan internettjänst som helst, är det bra om man kommer överens om rutiner och regler som gäller när det gäller hanteringen av sina egna personuppgifter. Kom överens med ert barn om vad han/hon får dela ut. Förnamn? Kommun? Ålder? Gatuadress? Hur mycket man får och bör dela ut skiljer sig från barn till barn, men generellt sett kan man säga att informationen bör hållas mer strikt ju längre ned i åldrarna man kommer. Vi som har hand om Kottcraft sparar historik så att vi alltid kan gå tillbaka och läsa vad spelare har sagt i chatten sinsemellan, men detta gäller endast chatten på Kottcraft. Discord, Skype och andra tredjepartsapplikationer kan vi inte styra över, och där kan man ofta bara i bästa fall anmäla folk som beter sig illa eller suspekt, något som kan vara långt ifrån tillräckligt.

Förutom att agera om något skulle hända och självfallet bistå myndigheter med den relevanta information vi har agerar vi även proaktivt. Vår ambition är att alla – oavsett ålder – ska känna sig säkra när de spelar på Kottcraft, och vi arbetar kontinuerligt för att Kottcraft ska vara en säker plats.

Vilka står bakom Kottcraft?

Den huvudsakliga utvecklingen av Kottcraft drivs av en relativt smal grupp administratörer. För det dagliga underhållet, vilket främst omfattar support och upprätthållande av reglerna, har vi en lite större grupp med moderatorer och chattvakter. En förteckning över samtliga administratörer, moderatorer och chattvakter finns under Personalförteckning i biblioteket här på hemsidan. Vill man kontakta en administratör eller moderator gör man det lättast via Support i menyn här på hemsidan, men det går även bra att skicka ett e-brev till info@kottnet.net.

Juridiskt sett är det Kottnet AB som äger Kottcraft. Kottnet AB har organisationsnummer 559058-5542 och finns på Drottninggatan 73 A i Stockholm.